Šafran u prahu

Šafran je začin koji se dobiva iz cvijeta Crocus sativus , obično poznat kao ” šafran šafran “. Prah se dobiva iz cvjetnih žižaka šafrana koji se ručno beru i suše za upotrebu kao začin i bojilo u hrani.

Opis

Dva glavna karotenoida u šafranu, krocin i krocetin mogu imati antitumorske učinke. Ovi spojevi također mogu smanjiti rizik od upale. Za safranal, još jedan spoj u začinu, utvrđeno je da potiče zdravlje mrežnice.

Okus šafrana nadopunjuje lagano meso, ribu i perad. Često se koristi za začinjanje pilava, talijanskog rižota i meksičke riže. Šafran se jelu dodaje izravno na početku procesa kuhanja.

Dok šafran u prahu ima reputaciju najskupljeg začina na svijetu, potreban je samo mali mali prstohvat da bi se dovoljno okusili umaci i riža, pa je još uvijek pristupačan. Isprobajte zamršene okuse i oštre arome šafrana u prahu ili narančastog šafrana na pire krumpiru, napravljenom od maslinovog ulja, soka od naranče, soli , muškatnog oraščića , niti šafrana i slatkog krumpira.

Šafran je blagotvoran na različitim područjima:

  • stimulira libido i erekciju,
  • podupire dobro raspoloženje prije i nakon menstruacije,
  • mentalna je potpora: doprinosi emocionalnoj ravnoteži, podupire smirenost, opuštenost i pozitivno raspoloženje.