Bijeli tartuf

Jedinstveni proizvod koji će obogatiti vaša jela i učiniti ih posebno ukusnim. Može se dodati u tjestenine, rižota, mesna i riblja jela, palente, salate, pizze, krumpire.

Budući da su jako aromatični i opori, ali njihova aroma relativno brzo izblijedi, bijeli tartuf nikada se ne bi smio kuhati, već se rezati što tanje moguće rezačem za tartufe na nečem vrućem.

Opis

Bijeli tartuf, najrjeđi od rijetkih, ima kratku sezonu. Dozrijeva nakon rujanskih kiša, nakon što prođe prvi mraz.

Bijeli tartufi trebaju imati izrazito opor, čist i slatkast miris, elastičan na dodir, ali ne i mekan.
Svježi bijeli tartuf treba konzumirati što je prije moguće kako bi se osigurao najbolji doživljaj tartufa.

Nikada se ne smiju miješati s bilo kojim sastojkom koji ima visoku kiselost, što bi moglo uzrokovati slabljenje okusa tartufa. Neka tartuf učini svoju čaroliju, a dodajte ga uvijek na kraju pripreme.