Blog

Najbolji izbor za osnovne začine za vašu kuhinju

Svatko tko barem malo kuha trebao bi imati nekoliko osnovnih začina, zar ne? Ako tek počinjete sa začinima, trebate znati koji su najbolji osnovni začini za vašu kuhinju. Koji će začini biti najkorisniji? Mogu li se kvalitetni začini nabaviti online?

Svakako možete otići u online kupnju i očekivati visokokvalitetne začine. Zapravo, mnogi začini koje pronađete na internetu mnogo su kvalitetniji od onih koje možete pronaći na policama supermarketa.

Najbolji osnovni začini za vašu kuhinju:

Crvena paprika
Ovo je bitan začin ako jelu želite dodati toplinu. Možete ga koristiti u svemu, od juha i variva do mesa, umaka i ajvara. Čak i ako niste ljubitelj začinjene hrane, vašim će marinadama dobro doći mrvica kajenskog papra koji će vašoj paleti dati trnce.

Kim
Ako želite stvoriti dimljene okuse, posegnite za kimom. Ovaj začin je glavna namirnica indijske, bliskoistočne i meksičke hrane. Dodaje sloj bogatstva i dima svakom utrljavanju začina. Dodajte ga u chili con carne ili njime pospite povrće prije pečenja za dodatnu slast.

Curry u prahu
Bilo da pripremate autentični curry ili samo želite dodati nešto zemljane, tople topline vašem mesu, ribi i povrću, trebat će vam curry u prahu. Neophodan je za svaku kuhinju, pogotovo ako volite kuhati egzotična jela ili stvarati složenost.

Slatka dimljena paprika 
Svaka kuhinja treba kvalitetnu papriku. Ne onu crvenu, bezukusnu prašinu koju možete naći na policama supermarketa, već dimnu španjolsku mješavinu koja dodaje slatku toplinu svakom jelu, posebno vašem mesu, gulašima, krumpirima, riži i jajima.

ZABAVNI, SLOŽENI, NAPREDNIJI ZAČINI

Nakon što nakupite osnovne začine – preporučujemo neke od naših favorita i bestselera kako biste doista poboljšali svoj stalak sa začinima. Ove mješavine i začini dodaju dašak luksuza i složenosti vašem kuhanju s impresivnim i autentičnim okusima koje možete dobiti samo od kvalitetnih mješavina začina.

Chilli Chipotle
Neobičan, pikantan okus koji je savršen za buritose, tacose i quesadille. I ne samo to, već ga možete koristiti i za dodavanje boje i pikantnosti varivima, juhama i curryjima.Njegova zemljasta i dimljena tekstura čini ga vrlo dobrim za marinadu, a okus mu je prilično nevjerojatan u kombinaciji s govedinom i plodovima mora poput škampa.
Može se koristiti za preljev sendviča, pizza i preljeva za salatu kako bi se dodao onaj mali zalogaj koji je potreban za poboljšanje bilo kojeg jela.

Crna Havajska sol
Zadivljujuće crne boje i hrskave teksture koja podsjeća na havajske plaže s crnim lavom, ova gurmanska sol obogaćena je aktivnim ugljenom.
Koristite ga za vizualni kontrast na jelima, Havajska crna lava sol ne bi se trebala koristiti tijekom samog procesa kuhanja jer će se otopiti, a dodani crni elementi jednostavno će se taložiti na dno kao talog. Umjesto toga, upotrijebite ga kao završnu sol, gdje se može uživati ​​u njegovom hrabrom okusu i dramatičnoj boji.

Crni Češnjak
Njegov bogati, zemljani okus dodaje dubinu i složenost raznim jelima. Bilo da marinirate meso, začinjavate umake ili dodajete svoje omiljene priloge, naš crni češnjak u prahu sigurno će oduševiti vaše nepce.  Kulinarsko blago koje vašim jelima daje jedinstveno bogat i pikantan profil okusa.