Chilli Kashmir

Jedan od najpopularnijih začina, Kashmir čili posebno je poznat po lijepoj crvenoj boji koju daje kada se doda jelima. Ovaj čili u prahu sigurno je blaži od većine onih koji se koriste, pa je savršen za one koji vole curry, ali ne vole previše ljutine.

Opis

Ne postoji bolji način da indijska kuhinja bude autentična bez upotrebe ovog čilija. Imaju srednju jačinu, a u malim količinama mogu uživati ​​i oni koji ne vole previše začinjenu hranu.

Ovaj prah je posebno dobar u curryjima kao što su rogan josh i tikka masala, gdje je duboka crvena boja važna. Također je vrlo koristan samo za dodavanje topline i boje bilo čemu drugom, posebno jelima od rajčice – pokušajte dodati malo u domaću juhu od rajčice, pretvarajući je u savršenu za oko i nebce.

Uzgajan zbog svoje vatreno crvene boje i uravnotežene topline, Kashmir čili je poznat po tome što jelima kao što su rogan josh i tandoori piletina daje živopisnu koraljnu nijansu. Prašak neće dodatno zaljutiti vaše jelo, a sličan je šafranu po tome što se često koristi zbog svoje nijanse i okusa. Uz to, ovaj začin nije zanemarljiv u odjelu okusa, pružajući sloj ukusne, dobro zaokružene pikantnosti mesu i povrću.